Veel gestelde vragen

De Einzelgängeroptocht is een optocht puur voor ‘einzelgänger’, eenlingen en ‘faatse’ en vindt elk jaar met halfvasten plaats in een kleine kern in Limburg. Op 19 maart 2023 organiseert Wijlre de optocht. 

De Einzelgängeroptocht vindt plaats op 19 maart 2023.

De Einzelgängeroptocht vindt plaats in Wijlre, gemeente Gulpen-Wittem. 

Deze kun je vinden in het menu bij het kopje optochtroute.

Voor de Einzelgängeroptocht hoef je geen entree te betalen

De Einzelgängeroptocht wordt georganiseerd door de stichting Einzelgängeroptocht Wijlre. Dit is een eenmalige werkgroep die zich inzet om de Einzelgängeroptocht vorm te geven. De plaatselijke carnavalsvereniging is hier dus niet verantwoordelijk voor, wel worden zij bij dit evenement betrokken.  

Terrein en huisregels

Deze kun je vinden in het menu bij het kopje Parkeerplaatsen

Tijdens de Einzelgängeroptocht worden foto- en filmopnames gemaakt. Het beeldmateriaal kan op sociale media en in persberichtgeving worden gebruikt, uitsluitend ter promotie van het evenement. Als je binnen de optochtroute bent, dan gaan wij ervan uit dat je het niet erg vindt om gefotografeerd of gefilmd te worden. 

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan krijg je geen alcohol. Voor de rest geldt: Drink met mate!

De Einzelgängeroptocht Wijlre heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Kom daarom met de fiets of met het openbaar vervoer. Laat geen rommel achter langs de route, parkeerplaats en finish. En verspil geen eten of drinken.  

Winkelwagen
Scroll naar boven